Inför SFK:s stämma: Presentation av föreslagna styrelseledamöter

Nedan finner ni valberedningens presentation av föreslagna styrelseledamöter.

Bo Jacobsson
Boende i Skanör och har en arbetslivserfarenhet främst genom 25 år i koncernledande befattningar inom finans- och ekonomi i tre större börsbolag.
Han kom först i kontakt med hästsporten som åskådare på Jägersro under sent 60-tal. Under 90-talet och i början på 2000-talet var han delägare av flera travhästar. Intresset för sporten och spelet har han behållit numera utan delägarskap.
Galoppintressset ökade för ett antal år sedan och 2015 blev Bo hälftenägare i ett sto som bidrog till att intresset snabbt ökade. Numera har det tillkommit ett tvåårigt sto som han äger själv och är delägare (5-25%) i ytterligare fem hästar.
Han besöker Jägersro som både åskådare och hästägare. Bro Park och Klampenborg får också sina besök.
Han följer både skandinavisk och brittisk galopp.

Maria Westman
Maria är boende i Malmö och har under lång tid arbetat inom Esso/Statoil, de sista 20 åren i olika chefspostioner. Hon är sedan 2011 försäkringsombud för Sveland.
Maria är i princip född in i galoppsporten eftersom hennes morfar var hästägare. Redan som 12-åring började hon rida galopphästar och har ägt galopphästar av och till alltsedan 1978. Äger idag sju hästar varav fem i träning, en åring och ett avelssto. Maria har en gedigen kunskap om galoppsporten.
Maria har redan tidigare varit ledamot i Skånska Fältrittklubben under perioden 2000-2010.