Jägersro Galopp rustar inför Jubileumssäsong

2017 kommer att bli en mycket speciell tävlingssäsong på Jägersro. Söndagen den 16 juli ca. kl. 16.30 rids det 100:e Svenska Derbyt. Ett historiskt tillfälle som självfallet kommer att uppmärksammas på ett antal olika sätt. Målet är självfallet att få till en hejdundrande galoppdag den 16 juli men även att få effekter som når ut och sätter fokus på hela galoppsporten.

Jubileumsåret blir ju även startår för den stora satsningen på Derbyserien där Derbylöpningen lockar med 3 000 000 kronor. Tillsammans med Voter, Hurricane och Oaks erbjuder Derbyserien förtjänstmöjligheter i en annan nivå än tidigare.

Marknadsföringen blir intensiv, mångfacetterad och pågå under lång tid. Inte minst socialamedia blir ett kraftigt utnyttjat redskap. Dagen till ära finns nu en speciell hemsida om Derbydagen, www.svensktderby.se. Sporten, festen och historien sammanfattar vad vi vill förmedla under våren för att nå sin kulmen den 16 juli.

Att ett Jubileum når utanför vår traditionella sfär fick vi nyligen ett bevis på. Värd och inbjudare för årets Derbymiddag blir Malmö Stad som lördagen den 15 juli inviterar alla Derbyaktuella till Jubileumsmiddag i Rådhussalen. Du som avser att ha häst i Derbyt föreslås att redan nu boka in kvällen!

Inte bara Derbyt

Skånska Fältrittklubben genomför 2017 en stor satsning, bortåt 4 miljoner, för att rekonditionera Ascotbanan till en helt ny nivå.

2008 donerade Mr Ascot, Erik Söderberg, 6 miljoner till byggandet av en högklassig träningsbana – Ascotbanan. Under flera år har banan skött sina uppgifter på ett fantastiskt bra sätt. Tidens tand har dock undan för undan påverkat banan varför vi inför året stod inför en del tuffa beslut.

Styrelsen i SFK bedömde att toppklass förutsättningar är centralt för våra hästar, ägare och tränare. Banans aktiva tävlar i högsta klassen och viktigt är att detta kan fortsätta och förhoppningsvis utveckals ytterligare. Banan öppnades den 10 februari och är nu åter i nyskick.

Det använda materialet tas framförallt tillvara genom att en befintlig rakbana nu blir Cushionbana. 700 m i uppförsbacke kommer den att bli ett bra komplement.

Andra förbättringar är att två longeringsvolter byggts om och fått nytt Cushionunderlag. Senaste åren har maskinparken bytts ut och kompletterats till en helt annan nivå än för några år sedan. Sista projektet är tillverkning av en flexibel ”plåt” som ger helt andra möjligheter att preparera tävlingsbanan. Sammantaget bor det nu 250 galopphästar permanent på Jägersro, en kraftig tillväxt under de senaste åren.

De aktivas möjligheter att träna såväl fysik som ridskicklighet har kraftigt förbättrats genom att en ty träningslokal färdigställts i Stall 6. Om man ska döma efter intresset för att träna var det en mycket välkommen förbättring.