Rolf ”Putte” Berg har lämnat oss

Rolf ”Putte” Berg insomnade under söndagskvällen efter en tids sjukdom. Putte, som var det dagliga tilltalsnamnet, var en stor profil inom galoppsporten och inte minst i Malmös sociala liv. Det fanns ingen som Putte inte kände.

Häst-, rid- och galoppintresset var stort och hängivet. I början av 70- talet var Putte med och bildade supporterföreningen Jägersro Galoppens Vänner. Han blev dess förste ordförande och aktivitetsnivån var väldigt hög under många år.

Putte var under många år styrelsemedlem i Skånska Fältrittklubben och blev dess Hedersmedlem när han lämnade klubbens styrelse. Under många år var Putte hästägare, både med egna hästar som delägare i ett stort antal. När han själv red på sin svarte Tactical Ted var det onekligen ett elegant ekipage.

Mode, stil och god smak intresserade Putte och hela sitt yrkessamma liv sysslade han med framförallt dammode som sin profession. Egna butiker, många kommer nog ihåg Boutique Clementine, och import- handelsföretag inom modebranschen.

Putte efterlämnar hustrun Lana och sonen Hardy. Han blev 85 år och galoppsporten minns en stor supporter, entusiast och gentleman.

Håkan Birger / Bo Gillborg