SFK:s månadsbrev för mars månad 2021

Då har turen kommit till mig att fatta pennan från SFKs styrelse. En uppgift som kommer att vandra runt bland oss i styrelsen framöver.

Denna tid är den bästa på året för oss tränare, vintern med svåra väderförhållanden är bakom oss, våren är kommen, alla hästar mår bra och alla förhoppningarna finns kvar inför året! Just nu sitter de flesta av oss och väntar på att få det färdiga propphäftet så att vi kan planera på riktigt inför säsongen för alla hästarna.

Från SFKs sida har Håkan Birger och undertecknad varit delaktiga i arbetet kring propositionerna i tävlingskommittén, ett arbete som inte varit utan kontroverser men som till slut landade i att vi har i stort sett oförändrade prispengar inför året. Det finns en del krafter som vill minska prispengarna till de bättre hästarna för att gynna bredden. Man vill även ”rätta till handelsbalansen”, dvs försöka förhindra att för mycket pengar går utanför landets gränser. I Skåne har vi under en mycket lång tid varit för öppna löp, öppen konkurrens och tror att det gör oss till bättre tränare. Låt oss hoppas att vi kan fortsätta på detta öppna spår!

Jag vill rikta ett stort tack till alla er hästägare och andra intressenter som stått vid oss under en svår tid under 2020 med pandemin. Tyvärr ser det ut som om att vi får vänta ett tag till innan vi får publik igen på banan. Men tänk så kul det kommer att bli när alla får komma tillbaka igen. En sak ska ni alla veta där ute, det är inte det samma på löpen utan er, ni är saknade!

Här hade jag önskemål in i Tävlingskommittén om att kunna lägga en liten budget på digitala stallrundor till exempel, vi behöver bli mera synliga i etern. Tyvärr mottogs det inte med ett hurrarop.

Intressant är att Jockeyklubben återigen lägger sina pengar på att sponsra ytterligare ett stort löp på Bro Park, Jockeyklubbens Grand Prix. Hade varit klädsamt om vi fått del av några av de pengarna på Jägersro också.

Inför säsongen verkar stallarna vara ganska välrustade enligt träningslistorna. Trevligt att Fredrik Reuterskiöld är tillbaka på banan igen, det stärker tränarkåren här nere inför framtiden.

Framtiden, nu får vi hoppas att vi alla kan lägga ner stridsyxorna den 17 april när SG har en extra stämma angående hur vi ska gå vidare med Bara. Det är dags att kroka arm med varandra och inse att Bara har väldigt många fördelar, ett par nackdelar, men dessa anser vi är överkomliga. Att kunna enas om att Bara är vår nästa plats att galoppera på i Skåne skulle ge en enorm framtidstro samt en chans för alla inblandade att få till en vettig anläggning som är ekonomiskt hållbar på alla plan.

På återhörande
Jessica Long