Styrelsens månadsbrev – april 2023

Våren är äntligen här! Som vi har längtat och äntligen är det dags för premiär den 16 april här på Jägersro. Nu hoppas vi på ett strålande vårväder så vi verkligen kan njuta av vår fina sport.

Tyvärr är första dagen på Bro Park inställd då vintern har återkommit med frost i banan. Klampenborg blir först ut med vårpremiär den 15 april.

Tränarna har, som de flesta säkert redan vet, blivit uppsagda från sina stallar på Jägersro av Jägersro Travsällskap för avflyttning den 31 december -23. Det arbetas för fullt med den frågan nu av Tränarföreningarna och vi hoppas att det blir en bra lösning på frågan.

SG:s extrastämma den 2 april

Den 2 april var det en extrastämma förlagd delvis på Jägersro och delvis på Teams. SFK:s fullmäktigegrupp var samlad på Jägersro tillsamman med SG:s styrelse. Två frågor stod på agendan för beslut. Sondering av att hyra ut mark för att anlägga en solcellspark på Bro Park och att inleda förhandlingar om avflyttning från Husiefältet i förtid. Angående Husiefältet bordlade fullmäktige frågan om att förhandla med travet om tidigare avflyttning än 31 december -26. Beslutet med bordläggningen innebär att frågan först kan lyftas igen då det finns ett beslut avseende galoppanläggning i Bara och det finns en tidslinjal för när uppstallning och träning kan ske i Bara.

Bara Galopp

Medlemsmöte där en ungefärlig beskrivning av var Bara projektet befinner sig nu hölls den 20 mars. Projektet rör sig nu framåt mot ett beslut i fullmäktige. Vi har skickat in och begärt att en extrastämma ska hållas. Den ska behandla beslut om galopp anläggning i Bara. Denna extrastämma kommer preliminärt att avhållas den 4 maj.

Tävlingssäsong

Vårens första stora tävlingsdag är Pramms memorial den 21 maj och den 26 maj har vi After Work tema på denna fredag kväll. Den 23 april sponsrar ITM och vi har förlöpningar till Pramms med Spring Mile L (Norra Skånska Regementets minneslöpning) och samma dag har Ponnygaloppen sin tävlingspremiär. SFK sponsrar ponnygaloppen på Voter dagen och dagen för SFK Jubileumslöpning i höst. Stanna gärna kvar efter ordinarie tävlingar och heja fram våra duktiga ponnyekipage.

Något som många säkert känner igen är att det finns ett Owners Club på Jägersro. Kontakta Anna Thelander för vidare information om ni är intresserade av att ha plats där.

Stallrunda

Den traditionella stallrundan genomfördes den 25 mars med ca 60 personer som deltog trots de dåliga väderförhållandena. Men vi hade tur, inte en regndroppe föll under dagen. Vi fick se många fina hästar hos alla tränarna. Dagen avslutades med lunch och tävlingarna från Dubai World cup i John Scott´s pub.

Datum att boka in

Den 15 april är det dags för Grand National på Aintree Racecourse. Det visas på PGA golfbana i Bara, där även lunch kan intas. Första start går 14.45 (svensk tid) och sista loppet 19.20. Den 24-25 april är det Breeze up auktion på Goffs Doncaster med hela katalogens hästar som står anmälda i Svenska Derby- och Oaksserien. Boka även in 23 maj, då vi har vår Årsstämma på Derby club, Jägersro. Kallelse kommer separat.

Medlemsavgift

Nu är det hög tid för dig som ännu inte har betalat in medlemsavgiften. Inbetalning ska göras på Bankgiro 144-6947. Medlemsavgiften är på 300 kr, för dig under 25 år 150 kr och är du under 18 år är det 50 kr. Glöm inte att ange ditt namn. Du som är hedersmedlem ska inte betala in någon årsavgift.

Med förhoppning om en Glad Påsk med fint vårväder, god mat och dryck och så ses vi på Jägersro den 16 april!

Styrelsen i Skånska Fältrittklubben