Styrelsens månadsbrev – februari 2023

Då är vi inne på årets andra månad och plötsligt har det blivit lite ljusare om kvällarna, vilket också påvisar att våren snart är här. Den milda vintern har gjort att tränarna är i full gång med att träna upp hästarna inför kommande säsong. Tävlingsdagarna för 2023 är fastställda och nu väntar vi bara på årets propositioner.

Ett tråkigt besked är däremot att Marianne Andrén har lämnat oss efter många års medlemskap i SFK tillsammans med tidigare bortgångne maken Charles. Båda var mycket trogna medlemmar och närvarande vid våra möten inom SFK.

Mariannes pappa startade Stall Zada, vilket de båda har tävlat under i många år med många fina hästar. Största stjärnan blev Hurricane Red som bl a vann Voterlöpning, Svenskt Derby, Hurricanelöpning, Pramms Memorial, SFK Jubileumslöpning L (två gånger), Oslo Cup Gr3 och Stockholm Stora Pris Gr3 (tre gånger) som främsta meriter bland många andra löpningar.

Vi kommer att sakna Marianne inom SFK och vid våra tävlingar. På plats på Jägersro kommer Hurricane Red Bar att påminna oss om Marianne och Charles samt vad de har tillfört vår sport. Våra tankar går till Mariannes familj och vill samtidigt önska dottern Catarina med maken Malcolm lycka till med fortsättningen av Stall Zada.

Galoppgala

Svensk Galopp ”Galoppgala” den 18 februari 2023 i Malmö ligger nu bara dagar bort och där vi då kommer att fira våra nationella champions. Och här kan du läsa om vilka hästar som är nominerade: https://www.svenskgalopp.se/nyheter-och-media/vilka-blir-arets-hastar-2022-har-ar-de-nominerade/.

Ny galoppbana i Skåne

Sedan förra månadsbrevet har arbetet med Projektet Bara Galopp löpt på i ett högt tempo. Det är omfattande och viktiga frågor och detaljer som måste vara säkerställda i beslutsunderlaget till en extra stämma i Svensk Galopp. Ett arbete som i vissa delar är tidskrävande, men om inte detta noggranna arbete görs nu i projektet ökar risken att situationer uppstår längre fram i projektet eller under den framtida verksamheten som kan skapa problem och utmaningar. Att eliminera dessa risker är en del av det arbete som görs nu i projektet. Ambition är fortsatt att lägga fram förslaget till en extrastämma i fullmäktige under första kvartalet 2023.

Kommittéer

SFK ingår i följande kommittéer med följande medlemmar:
Tävlingskommittén; Håkan Birger och Jessica Long
Licens- och utbildningskommittén; Anja Rhodin och Ingrid Önning
Avelskommittén; Per Gellström
Arbetsgrupp för hästvälfärd; Alexandra Granrot

Galoppsport på Bara i vinter

Ute på restaurangen vid PGA golfbana i Bara har vi varit mellan 20 till 30 personer som följt tävlingarna från Bro Park under januari och februari. Det är en trivsam och trevlig miljö med god mat samt mycket bra bemötande från golfklubbens personal. Vi kommer att återkomma med möjligheter till att följa finaldagen från Cheltenham den 17 mars och Grand National den 15 april. Planera gärna in besök och träffa galopp vänner.

Stallrunda

Påminner om att du bokar in den 25 mars för årets stallrunda på Jägersro. Upplägget kommer att bli på motsvarande sätt som förra året. Först stallrunda och sedan lunch med sändningar från Dubai. Särskild inbjudan kommer i början av mars.

Medlemskap i SFK

Vi är glada över att vi hela tiden ökar i antal av medlemmar inom SFK och att nya medlemmar vill ingå i vår fina förening. Vår uppmaning till våra medlemmar är att se dig om bland dina hästvänner och få med fler i vårt sällskap.

Du som inte redan har betalat medlemsavgiften för 2023, kan nu göra detta. Medlemsavgiften är på 300 kr, för dig under 25 år 150 kr och är du under 18 år är det 50 kr. Bankgiro 144-6947, och glöm inte att ange ditt namn. Du som är hedersmedlem ska inte betala in någon årsavgift.

Styrelsen i Skånska Fältrittklubben