Styrelsens månadsbrev – januari 2023

Inledningsvis vill vi önska alla medlemmar i SFK en riktigt god fortsättning på det nya året! Förhoppningsvis har vi ett utvecklande, upplevelse- och framgångsrikt år framför oss på olika plan.

Dock har vi ännu inte riktigt lagt galoppåret 2022 till handlingarna. Det återstår ju att hylla årets hästar, ryttare, tränare och uppfödare vid Galoppgalan som i år avhålls i Malmö den 18 februari. Du har väl inte glömt att anmäla dig till denna festkväll!?

Anmälan till galoppgalan hittar du här: https://www.svenskgalopp.se/kalendarium/2023-02-18-galoppgalan/

Inledningen på 2023 har rent sportsligt tyvärr präglats av tre inställda tävlingsdagar i rad på Bro Park som följd av otjänlig bana. I avsaknad av tävlingar på hemmaplan vänder många av oss blickarna mot Dubai World Cup Carnival med ett antal startande skandinaviska hästar. Karnevalen avslutas med Dubai World Cup, lördagen den 25 mars.

Den 25 mars planerar därför SFK att genomföra den traditionella stallrundan där vi vandrar runt och besöker de olika tränarna och får ta del av hur det ser ut inför säsongen. Efter stallrundan fortsätter vi med en gemensam lunch och följer sändningarna från Dubai World Cup. Separat inbjudan kommer senare men vi vill uppmana er att redan nu reservera dagen!

Arbetet inom Projektet Bara Galopp fortgår med full kraft med förhandlingar mellan parterna. Förhandlingar som är kopplade till villkor och krav gällande en komplett tävlings- och träningsanläggning och som ska ingå i det beslutsunderlag som ska tas fram till en extra stämma i Svensk Galopp. Planen är att extra stämman ska kunna genomföras under första kvartalet.

Avslutningsvis vill vi påminna dig som inte redan betalat in årsavgiften på 300 kr för 2023 att göra detta till bankgiro 144-6947. Är du under 25 år är årsavgiften 150 kr och för dig under 18 år är årsavgiften 50 kr.

Styrelsen i Skånska Fältrittklubben