Styrelsens månadsbrev – mars 2023

Första vårmånaden är här, mars månad, och den skånska vintern är som den brukar… ena dagen strålande sol och vårkänslor med snöstorm dagen efter. Nu ser vi fram emot den 16 april, då det är premiär för vår efterlängtade galoppsäsong igen.

Vi ser dagligen bilder på nyfödda föl på våra sociala medier. Kanske drömmer vi om att köpa en ny häst som kan vinna Derbyt eller bli Årets Häst. Bara att vänta in åringsauktionen i höst.

Galoppgalan

Den 18 februari var det ca 200 galoppentusiaster som samlades på Malmö Live för årets galoppgala. Ett väldigt lyckat arrangemang, där många av våra aktiva bjöd på sig själva. Stort tack till arrangörerna för detta! Suspiciuos Mind korades till Årets Häst och på Svensk Galopps hemsida kan ni läsa om alla pristagarna.

Anläggningschef på Jägersro

På morgonen den 23 februari nåddes vi av beskedet att vår anläggningschef Robert Karlsson, hastigt och mycket tragiskt gått bort under natten. Han blev 30 år gammal och hade framtiden för sig på alla plan. Han började arbeta för Svensk Galopp i september 2021. Dels administrativt med budgetansvar och som banarbetare.

Robert visade direkt att han var rätt man för jobbet och om det uppstod problem tog han tag i det direkt. Han var ödmjuk, lugn och var rättvis i sitt sätt att bemöta människor. Detta är en stor förlust för oss alla inom svensk galoppsport.

Våra tankar finns hos Roberts familj, sambo Nathalie samt nära och kära.

Bara Galopp

Som tidigare informerats i månadsbreven så fortsätter arbetet med Projektet Bara Galopp, där projektet nu är inne i ett intensivt arbete med framtagningen av ett beslutsunderlag, som kan läggas fram till fullmäktige. Under kommande en till två veckor finns det avgörande och för projektet viktig information som projektgruppen behöver få till sig och som kommer att vara en viktig del av beslutsunderlaget. Information som kommer att påverka den fortsatta inriktningen och tidsplanen för projektet.

Säsongstart

Säsongstarten närmar sig med stormsteg, propositionerna för de första dagarna är klara och vi hoppas på välfyllda lopp.

Datum att boka in Vi vill påminna om några viktiga datum som ni förhoppningsvis bokar in. Först och främst Stallrundan den 25 mars med efterföljande lunch och Dubai World Cup. Finaldagen på Cheltenham Festival den 17/3 och Grand National den 15/4. De två sistnämnda dagarna är på PGA golfbana i Bara.

Medlemsavgift

Glöm ej att betala in medlemsavgiften före den 31 mars på Bankgiro 144-6947. Medlemsavgiften är på 300 kr, för dig under 25 år 150 kr och är du under 18 år är det 50 kr. Glöm inte att ange ditt namn. Du som är hedersmedlem ska inte betala in någon årsavgift.

Styrelsen i Skånska Fältrittklubben