Månadsbrev – maj 2021

Tiden går fort och vi är nu inne i maj månad, brytningstiden mellan vår och försommar, trots att värmen har låtit vänta på sig. Vi har nu genomfört april månads tävlingsdagar och även den första i maj. En månad då vi kommer till en av de större tävlingsdagarna efter Svenskt Derby, dagen med Pramms Memorial och andra större löpningar.

Dessvärre ser vi inte någon ljusning för tillfället att få besöka våra tävlingar, men kanske med lite förhoppningar efter den 17 maj då regeringen har annonserat om besked på restriktionerna. Vi tror att de flesta av oss längtar tills vi kan ta del av tävlingarna på plats och kunna heja fram våra favoriter på banan.

Ett ”förlöp” till Pramms, ITM Spring Mile – Norra Skånska Regementets Minneslöpning (L), reds den 25 april med storfavoriten DUCA DI COMO. Möjligen ”skrämde” han bort någon deltagare då bara fyra hästar startanmäldes, men devisen om att alla lopp ska ridas besannades. Stort grattis till vinnaren STORMY OCEAN med ägarna Wiveka Jardby och Bo Andersson samt tränare Lennart Reuterskiöld Jr med personal och ryttare Jacob Johansen av årets första Listed Race.

Den 17 maj kommer SFK tillsammans med andra intressenter av ny bana i Bara att genomföra ett öppet informationsmöte via Teams för oss medlemmar samt andra intresserade galoppvänner. Glöm inte att anmäla dig till detta för att kunna vara med. Sprid budskapet bland alla vänner om det här mötet. Det är mycket viktigt att många får ta del av informationen om var en ”ny bana i Skåne” befinner sig idag.
> Läs mer om mötet

Vår kassör, Monica Jansson, har färdigställt årsbokslutet för 2020 och haft möte med våra revisorer. De har också färdigställt sin berättelse. Allt har föredragits i vår styrelse och är påskrivet. 2020 blev ett bra år med ett plus i kassan. Mycket beroende på att vi återfört pengar från en periodiseringsfond. Vi är nu mera skattebefriade, eftersom vi är en ideell förening, efter överförandet av tävlingsverksamheten till SG. Du bör ha fått årsredovisningen tillsammans med kallelse till årsstämman den 14 juni. En stämma som vi även i år har flyttat fram i tiden för att försöka möjliggöra ett fysiskt möte. Som du kan se i kallelsen, så är tanken att genomföra detta på samma vis som förra året. Skulle det visa sig att restriktionerna efter den 17 maj medger någon form av fysiskt möte, kommer vi i särskild ordning meddela detta.

Som vi tidigare har påpekat, så är det viktigt att vi har en förening med många intresserade och kunniga medlemmar för att stå starka som en del i svensk galoppsports utveckling. Vi har i nuläget 20 fler medlemmar sedan årsskiftet, men vi kan bli fler. Hjälp till som medlem att få med galoppvänner i din närhet för gemenskap och delaktighet i vår sports utveckling.

Med bästa hälsningar!
SFK Styrelse