Medlemsinformation 1 2017

Nu är det knappt två månader kvar innan galoppsäsongen drar igång på Jägersro. I detta nyhetsbrev finner ni några av vårens viktigaste händelser.

Medlemskap 2017

Nu är det dags att betala in medlemsavgiften för 2017. I samband med senaste årsstämman beslutades att höja årsavgiften till 600 kronor. Medlemmar under 25 år betalar däremot fortfarande 200 kr.

Som medlem får du som tidigare komma in gratis på samtliga banor i Skandinavien. Du har också möjlighet att vara med på stallrundor och informationsträffar i SFK:s regi. Och viktigast av allt så är du med och påverkar hur galoppen i Sverige skall utvecklas och styras.

Medlemsavgiften skall betalas in på SFKs bankgiro 144-6947 och stadgarna fastslår att avgiften skall vara betald senast den 31 mars. Glöm inte att ange ditt namn på inbetalningen samt att den avser ”medlemsavgift”.

Rabatt på Jägersroprogrammet

Precis som förra året har du som medlem i Skånska Fältrittklubbens möjlighet att prenumerera på Jägersroprogrammet till ett rabatterat pris. Subventionen är 200 kronor, vilket betyder att en helårsprenumeration kostar 610 kronor för medlemmar (910 kr till utlandet).

Du beställer din rabatterade prenumeration genom att betala in 610 kronor till SFKs bankgiro 144-6947. Glöm inte att ange ditt namn på inbetalningen samt att den avser ”programprenumeration”. För att Svensk Galopp ska kunna distribuera ut programmet från första tävlingsdagen behöver vi din betalning senast den 15 mars.

Årsstämma 2017

Måndagen den 8 maj är det årsstämma i Skånska Fältrittklubben.

Personlig kallelse kommer att i skickas till samtliga medlemmar inför stämman, men anteckna datumet redan nu.

Tävlingsdagar 2017

Galoppsäsongen på Jägersro drar igång med ett lättare lunchprogram söndagen den 2 april.

Totalt har säsongen 27 tävlingsdagar och avslutas onsdagen den 6 december.

Årets stora höjdpunkt, inte bara på Jägersro utan i hela galoppsverige, blir naturligtvis söndagen den 16 juli då vi rider den 100:e upplagan av Svenskt Derby. Uppladdningen inför den stora jubileumsdagen är redan igång. Ta gärna en titt på www.svensktderby.se

Stallrunda

Som traditionen bjuder blir det naturligtvis även en stallrunda i år. På förmiddagen den 25 mars ses vi som vanligt utanför Stallshopen på Jägersro. Efter stallrundan finns det möjlighet att följa tävlingarna från Dubai World Cup. Vi återkommer med mer detaljerad information i ett senare utskick.

Investeringar

Under 2016 har SFK gjort ett flertal investeringar vars främsta syfte är upprätthålla Jägersros redan starka position som träningsanläggning. I slutet av året påbörjades arbetet med att renovera och lägga på helt nytt CushionTrack-material på träningsbanan, den så kallade Ascotbanan, på Husiefältet. Arbetet har precis slutförts.

Under det gångna året har stall 31 rivits. Beslut om ett nytt stall ska uppföras på platsen är ännu inte fattat. De aktivas möjligheter att träna såväl fysik som ridskicklighet har kraftigt förbättrats genom att en ty träningslokal färdigställts i Stall 6.

Vidare har en ny plåt införskaffats till harven som bearbetar tävlingsbanan, banbelysningen har förbättrats avsevärt genom stallsvängen och delar av railen på såväl banor som longervolter har bytts ut. Samtliga åtgärder har finansierats av SFK.